Monday, October 29, 2012

Globalizarea in tenis - tot mai prezenta

Asociatia Feminina de Tenis (WTA) tocmai a anuntat lista oraselor finaliste candidate pentru organizarea Turneului Campioanelor din 2014. Lista initiala a cuprins 43 de orase, dintre care au ramas in cursa Kazan, Mexico City, Singapore si Tianjin.
Sunt numai finaliste exotice, ceea ce arata inca o data faptul ca globalizarea este un fenomen care nu a atins numai fotbalul. De fapt, poate ca nici nu e rau sa duci competitii sportive de elita catre populatii avide de evenimente memorabile, in tari care sa aiba si puterea/stiinta/dorinta de a le organiza.
Oricat de mult am dori noi europenii sa avem mai aproape asemenea competitii (fie si pentru a beneficia de un fus orar favorabil urmaririi in direct a meciurilor) nu putem sa nu recunoastem argumentele care stau la baza deciziilor de raspandire in cele patru zari a evenimentelor sportive de anvergura. Argumente de ordin sportiv, social, ecomomic.

Din punct de vedere sportiv, editia din 2014 a tuneului va reuni, pe langa cele mai bune opt jucatoare de simplu ale anului si pe cele mai bune opt perechi de dublu.

Ah, sa nu uit: miza financiara a organizarii Turneului Campioanelor este foarte interesanta, intrucat vorbim de o reteta de aproximativ 140 de milioane de dolari, venituri provenind din drepturi de media si marketing sportiv, plus turism si comert. Orasul castigator va fi anuntat in primavara anului viitor.

No comments:

Post a Comment