Thursday, November 8, 2012

Bucurestiul, gazda a Euro 2020?

Mircea Sandu s-a tinut, vad, de cuvant si a anuntat candidatura Bucurestiului pentru organizarea a cateva meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

In cazul in care proiectul lui Michel Platini se realizeaza, parerea mea este ca nu avem cum sa ratam sa vedem niste meciuri adevarate peste opt ani. de fapt nu meciurile in sine mi se par interesante (dupa cum stim, toti jucatorii importanti ai Europei sunt franti de oboseala vara dupa competitiile cu echipele de club), cat ceea ce se va intampla pe langa ele: atmosfera de sarbatoare, civilizatie, prietenie. Sunt convins ca trairile pe care le-am avut in mai, cu ocazia Finalei Europa League, vor fi cel putin repetate. Ca sa nu mai vorbesc de  marketingul sportiv care va fi implicat de gazduirea acestor meciuri.

Dar de fapt cel mai mare beneficiu pe care, personal, il vad in organizarea acestor meciuri in Romania il reprezinta investitiile care vor trebui facute in infrastructura. Odata intrati in hora, va trebui sa jucam si sa mai construim cate ceva in tara asta: cate ceva pe la caile de acces, apoi un pic la capacitatile de cazare etc. E adevarat ca ramane intrebarea "cat vor fura romanii?", dar raspunsul oricum nu il vom afla vreodata. Banuim doar ca mult.

No comments:

Post a Comment